Dit is de team pagina van Graauw 4

Details:   Sponsors

https://www.facebook.com/pages/category/Cafe/Caf%C3%A9-de-Kroon-Hulst-529226360557973/ http://www.eurofins.nl

(gemaakt op 03-02-2019 door Evelien de Detter)

Staand vlnr: Johan Haest, Peter de Wulf, Menno de Cauwer, Gillian Stevens,André de Winkel, Bjorn Vermeersen, Bakalcha Abdulkadir, Patrick de Cauwer en Mo Babankir
Zittend vlnr: Dennis Schipper, Ed van Eck, Silas Kips, Michiel Kips, Dimitri Merckx, Martijn Seghers, Marcelino Neirinck en Paul Steijaert
Afwezig: Joran Groendijk, Manuel Lafertin, Ronny de Winkel, Remco van Damme, Roy van Cadsand en Dimitri Heijerman

Graauw 4 eindigd met een punt en een rode lantaarn
Verslag van: André de Winkel zoals gezien op 19-05-2019
Graauw 4 - HVV 4    [3-3]   (Competitie)

Op de laatste speeldag van Graauw 4 waren de kaarten al geschud. Koploper Koewacht promoveert en Graauw 4 krijgt de rode lantaarn uitgereikt. Maar zoals ons clublied beschrijft: "Wij strijden voor de hoogste eer, die er voor ons bestaat."

In geval van HVV was dat gewoon voor de drie punten. Graauw kwam op een mooie en terechte voorsprong maar na rust ontbrak er even iets. HVV kwam langszij en moest later weer een achterstand zien goed te maken. En helaas voor Graauw gebeurde dat ook een paar minuten voor tijd. Een slot offensief van Groen-Wit eindigde nog op de paal en bleven we gevoelsmatig met lege handen achter. Het ene punt was een doekje voor het bloeden.

Met een paar afmeldingen, jong bloed en slecht weer konden we aan de aftrap verschijnen alwaar de rode lantaarn werd uitgereikt. Perry was zo sportief om die te overhandigen aan Jaap waarbij uw verslaggever wat stichtelijke woorden ten berde bracht". Hoewel Benny niet is te evenaren (als de bal kapot is krijg je een nieuwe) wist uw verslaggever er ook wel een paar: "Trots op jullie mannen" tot en met "zonder verliezers geen winnaars". En zo is het maar net. Daar waar bijna alle eigenaren van de rode lantaarn verdwenen zijn, zijn wij er nog. Voorbeeld Koewacht: zij werden de afgelopen weken kampioen in onze klasse waar ze de jaren geleden de lantaarn nog met trots droegen.

Genoeg gezeverd: de wedstrijd. HVV liet zich in het eerste kwartier van de wedstrijd nadrukkelijker op het middenveld zien. Graauw had een kwartier nodig om echt in de wedstrijd te komen maar produceerde daarna een drietal 100% kansen. Het zou pas tot tien minuten later duren vooraleer een goede aanval over veel schijven Bjorn in stelling werd gebracht. Terwijl hij werd gehinderd kon Bacha de bal overnemen en toch nog binnen werken. Goed besluit van de scheids, die met de fluit al in de mond, toch voordeel gaf.

Even later werd er weer een mooie aanval geplaatst en deze keer kon Bjorn weer gelanceerd worden en zelf afronden. HVV kreeg ook wat kansjes die eigenlijk niet meer behelsden dan wat schoten van ver en een kans met hoofd die er ook wel in mocht. Een mooi duel werd in onze verdediging geleverd waarbij de broers van Damme, beiden in een ander gekleurd shirt, elkaar bestreden. Vroeger was Jeroen onze Remco wel te snel af maar deze keer viel dat in onze Remco's voordeel:8-1 in de duels. Jeroen zagen we na rust niet meer terug.

Na rust zagen we wel een zenuwachtig Graauw. Al vrij snel werd HVV-se Joost een plaaggeest voor onze verdediging. Remco (nog steeds op zoek naar zijn broer) wist zich even geen raad met een bal en deze werd dan door de blauw-gele aanvaller afgepakt en binnengeschoten. Niet veel later werd dezelfde Joost gelanceerd met een bal over de verdediging. Dennis kwam wel uit maar de aanvaller was te vlug en schoot HVV langszij. Een domper die nog groter kon worden, ware het niet dat Graauw zich herpakte en weer ging voetballen. Er waren een aantal grote kansen voor beider teams. Bjorn schoot van een flinke afstand over de keeper waarbij de bal binnen leek te gaan maar helaas over schoot. Bij het controleren van de netten door Coach Johan werden er geen onregelmatigheden geconstateerd. Wel constateerden we de wissel van de weliswaar HVV-er Merijn maar toch ook een beetje "onze" Merijn. Na al die jaren hangt hij zijn schoenen aan de wilgen en wat mooier dan in een wedstrijd bij de twee verenigingen waar hij het grrostet deel gevoetbald heeft. Een terechte applaus wissel.

Een kwartier voor tijd stond Manus aan de bal bij de corner en schopte hij hem hard aan de tweede paal. Daar stond Bjorn die net klaar was met zijn voor-aktie en zo de verdediger van zich afschudde om de bal in het dak van het doel te schoppen. Maar net voor tijd, toen we nog de 4-2 op de schoen hadden kregen we een domper te verwerken. Na al die inzet kreeg HVV het voor elkaar om met een pass langs de achterlijn en een tegendraads gekopte bal binnen te koppen. Graauw ging door en zette nogmaals alle zeilen bij maar het bleef in de "dying seconds" van de wedstrijd alleen bij een keiharde bal op de paal van een schot door Bjorn.

Een sportieve wedstrijd waarbij de punten op de Graauw hadden moeten blijven maar dat is nu eenmaal vaker niet gelukt dit seizoen. We toonden veerkracht en bleven strijden tot de laatste wedstrijd ook al deed die er wellicht niet meer toe. Een trotse verslaggever dankt uw als lezer, teammaat, supporter, scheids, kantine dames en iedereen die er voor zorgde dat we weer een seizoen konden schitteren. Nu gaan we tot na de zomer de markt op. Volgens de geruchtenstromen hebben we wat versterkingen nodig. Tot volgend seizoen!