Het had gekund
Verslag van: JP de Caluwe zoals gezien op 10-11-2018
Graauw JO15-1 - Apollo/Kwadendamme Jo15-1    [1-3]   (Competitie)

Graauw Jo15 laat zien wat ze waard zijn en kreeg goede kansen maar kan de trekker nog niet overhalen.

Vandaag de match tegen Apollo/Kwadendamme Jo15-1 tweede in de stand van de competitie.
Een zware dobber dus wederom vandaag maar na de 8-0 verloren match vorige week tegen de Noormannen zagen we toch een kentering in ons spel en gingen we dus vandaag met een positief gevoel het veld op. Opdracht vandaag zolang mogelijk de nul houden en op de counter proberen de tegenstander te verschalken. Opstelling: onder de lat, Stan. Leste man, MeesĀ©. Links/rechtsback, Wout en Not. Voorstopper, Lenn. Links naar rechts op de midden, Willem vd Dries/Sep/Quint en Teun. Van voor onze twee spitsen Willem P en Luca V. Eerste wissels, Maarten/Jelle/ Rik.De eerste opdracht vandaag mislukte volkomen. Na een paar minuten bolde het netje al voor de tegenstander. Wederom net als vorige week moeten we nog wennen dat het vanaf de eerste seconde in deze klas gas op de lollie is maar goed het was zo we waren gelijk wakker. Vorige week duurde het een kwartier voor we op ons effen waren maar vandaag namen we de lering van vorige week mee en was het besef daar dat het anders moest. Het duurde werderom een kwartier maar we kwamen meer en meer in ons spel en we hielden stand. Opbouwend vanaf vanachter, wel soms met kunst en vliegwerk gelukkig in ons voordeel kwamen we er voetballend uit. Van voor hielden we de bal in de ploeg zodat we vanachter lucht kregen en aan konden sluiten. Er volgden een goed aantal opgezette aanvallen maar jammergenoeg ontbrak net de scherpte of beslissende pass voor de tegentreffer. De tegenstander bleef gevaarlijk met snelle counters maar doordat we met heel de ploeg verdedigend ons best deden bleef de teller voor hun op 1 staan. 20ste minuut komt Graauw verdiend op 1-1 na een mooie opgezette aanval en puike pass door Willem vd D door het hart van de verdediging van Apollo/KW afgemaakt door onze andere Willem, met een droog schot. Graauw bljjft hierna er goed uitkomen waarbij gezegd moet worden dat onze verdediging niet op zijn lauweren kon rusten en door hard werken en wat geluk de tweede tegengoal kon uitstellen.Dan 5 minuten later Graauw weer in de aanval en een afgeblokt schot valt weer bij Willem in zijn voeten. Jammergenoeg kan hij deze niet verzilveren een zeer goede kans en een mogelijkheid om op 2-1 te komen. Ruststand 1-1.Onze mannen een hart onder de riem gestoken, goed bezig eindelijk. Dit volhouden en hopen dat het kwartje onze kant opvalt want Apollo/Kwadendamme een goede ploeg maar er zijn mogelijkheden.Gewisseld: Op de midden Maarten voor Quint en op de rechtsback Jelle voor Not. Rik nog even geduld. Tweede helft en eenzelfde spelbeeld. Wel konden we merken dat onze jongens meer krachten hadden verspeeld als de tegenstander. Wel positief, rustig opbouwend vanaf vanachter maar het koste ons meer moeite om over de middellijn te komen. Tegenstander bleef druk zetten. Dan de 7de minuut in de tweede helft. Na goed verdedigend werk komt naar een goede pass de bal bij Willem P die zich tussen twee man net over de middelijn goed losspeelt en richting keeper tegenpartij gaat. Luca goed mee opgekomen op links krijgt de bal een half metertje in buitenspelpositie waardoor de goal afgekeurd wordt.(had meer ingezeten) Rik erin laatste 20 minuten voor de leeggespeelde Willem P. In het laatste kwartier was de pijp leeg bij onze mannen. Nog doorgewisseld, Not, Willem P even later Quint erin. Nog wel een aantal kansjes maar niet meer de swing als in de eerste helft. Jammergenoeg maakt de tegenpartij via vind ik, een pietgoal, de 1-2 en moeten onze jongens zich toch zuiver toeleggen op verdedigen. In de 63minuut valt dan ook nog de 1-3 zodat onze mannen wederom met lege handen staan.
Jammergenoeg, we hadden met zijn gevoel met zijn allen dat we het vandaag om konden draaien. Sterke tegenstander.Eerlijk gezegd had het ook gekund tot twee keer toe hadden we hem binnen kunnen prikken maar die scherpte is er jammergenoeg nog niet. Wel positief, eerste helft prima voetbal laten zien en na vorige week stijgende lijn vastgehouden. Ook tot de leste minuut door blijven gaan is een pluim waard. Wel was er teleurstelling en stilte na de match in het kleedlokaal waarna onze aanvoerder da verwoorde door te zeggen nou zijn we zekend nat en hebben we weer geen punten. Klopt wel. Hopelijk kunnen we nog wat punten pakken(mag van mij zekend nat of droog) in de laatste wedstrijden maar dat moet zeker lukken na het vertoonde van vandaag. Vd week weer goed trainen en tegen Walcheren er een lap op geven. Goed weekend.

10-11-2018 (Com) thuis1-3Het had gekund
13-10-2018 (Com) uit6-1Graauwse 14 gaan wederom strijdend ten onder