Wederom maar één punt voor Graauw 1
Graauw 1 - Aardenburg    [3-3]   (Competitie)

Op een snikheet sportpark de Boomwai werd de wedstrijd Graauw 1 - Aardenburg 1 afgewerkt. Gezien Aardenburg de laatste weken in een winning mood verkeert zou het deze middag niet mee gaan vallen. Scheidsrechter deze middag was de heer M. Bosters.
lees hier het hele verslag van Danny der Weduwe
Graauw 4 haalt punt tegen SDO
Graauw 4 - SDO 2    [2-2]   (Competitie)

Op een warme zondagmiddag in April haalde Graauw 4 tegen SDO2. Graauw had even moeite in het spel te komen maar na een koude start kon de inhaalslag ingezet worden. Voor rust kwamen we eerst achter, maakte gelijke en keken daarna weer tegen een achterstand aan. Na rust een beter Graauw die de gelijkmaker wist te maken maar niet werd beloond met de drie punten. Dat zou iets te veel van het goede geweest zijn.

Verslag van Jos de Kock
Het jaarlijkse voetbalkamp voor F, E en D pupillen vond dit jaar plaats op zaterdag 16 en zondag 17 april. De F’s, E’s en D’s vertrokken om 13:00 uur met hun begeleiders naar het onderkomen van de Scouts Kieldrecht in Kieldrecht. De MD hadden eerst nog een uitwedstrijd, dus die sloten ietsje later aan. Direct na aankomst werden de slaapzalen ingedeeld en nadat ook de matras van de 10e E-pupil met een schoenlepel werd ingepast, konden de spelen aanvangen. De highland games in dit geval. De organisatie had een aantal spellen “bedacht” die uit zouden moeten maken welke pupil de beste highlander van VV Graauw zou zijn. Bij deze spellen kwamen zowel individuele kwaliteiten als teamwork om de hoek kijken. Na een korte demonstratie gingen de spelen van start. Vooral de onderdelen Spijker Slaan, Spijkerbroek Hangen en Zak Met Stenen Tillen waren spectaculair om te zien. De teamspellen Kratjes Estafette, Pallet kantelen, Bus(je-) en Touwtrekken waren spannend. De atletieknummers Steen Stoten, Boomstam Werpen, Laars werpen en Sokwerpen waren moeilijk, maar ook leuk om te doen. Zoals altijd zetten alle pupillen hun beste beentje voor. Tussendoor was er tijd voor drankje en een appel. Ook dit jaar waren de appels weer geschonken door Peter de Gendt. Helaas was het tijdschema wat aan de lange kant, waardoor niet alle spellen gedaan konden worden. Het voordeel is, dat er nu geen klassement is, waardoor er louter winnaars zijn.

In de tussentijd had het foerage team onder leiding van Wim de Kock zich gestort op frieten, sla en snacks. Dit lieten de pupillen en de leiders zich goed smaken en dit rustmomentje was van harte welkom.
Na het eten gingen de pupillen het dorp in. De F’s en E’s voor een puzzel annex doe tocht en de D’s en MD’s voor een monopoly spel. Hoewel het niet in de opdrachten stond hebben JP en Alain de E’s bier leren drinken en in het zelfde café een hond een Bifi worstje gevoerd. Op de terugweg is ook een ijsverkoopster korte tijd gegijzeld, maar die heeft na een grondige inspectie haar weg kunnen vervolgen met achterlating van een ijsje voor alle spelers.

Bij het monopoly spel voor de D’s en MD’s gingen vier teams het dorp in om een vooraf opgestelde lijst met gebouwen te fotograferen. Het duurste gebouw als eerste en het goedkoopste als laatste. Hierbij kon de waarde van de gebouwen “verdiend” worden. Het was de bedoeling om je aan het eind van het spel eigenaar te mogen noemen van zo veel mogelijk bedrijven en gebouwen. Ook hierbij gingen de teams fanatiek te werk en iedereen kent Kieldrecht nu op zijn duimpje.

Na het traditionele kampvuur gingen de F’s en E’s richting de slaapzalen en mochten de D’s en MD’s aantreden voor de dropping. Door middel van loting werden drie teams gevormd, die in de buurt van de voetbalvelden van Verrebroek één voor één werden gedropt. Echter, het was de bedoeling om als tweede team aan te komen. Dit leidde tot een hoop puzzelwerk voor de teams, waarbij voortdurend de tactiek en de strategie moest worden aangepast. Om er voor te zorgen dat de teams niet de hele nacht buiten bleven moest de organisatie een kleine kunstgreep toepassen waardoor toch het eerste team als winnaar kon worden gehuldigd.
Hierna gingen ook de D’s en MD’s naar de slaapzalen en kon de leiding onder het genot van een biertje en een bitterbal even tot rust komen en de wereldproblematiek bespreken.

Na een korte nacht, waarin niemand langer dan drie uur heeft geslapen brak de ochtend weer aan en na een stevig ontbijt met de gebruikelijke eieren van Mangnus-Thielman kon het kamp opgebroken worden en vertrok het hele stel naar het zwembad in Beveren. Om 12:00 uur werd ook de laatste pupil uit het zwembad gevist en na een glaasje fris en een snoepje vertrokken we weer naar de plaats waar we 24 uur daarvoor vertrokken.
Het was wederom een zeer geslaagd voetbalkamp, mogelijk gemaakt door een mooie financiële bijdrage van het bestuur, de inzet van de (team-) begeleiders, een aantal fanatieke ouders, maar voornamelijk door de pupillen zelf. Het is en blijft een fijne groep kinderen!

De foto's zijn gemaakt door Astrid de Kock (de DSC's) , Natasja de Waele (SAM) en Alain Blankaert (IMG). Aangezien het er zo veel zijn, zijn ze opgedeeld in drie delen.
2016-04-16_jeugdkamp_deel1
2016-04-16_jeugdkamp_deel2