Na het bestuderen van de weermodellen, kwamen we tot de conclusie dat het weekend van 8 en 9 april een fijn weekend zou zijn om het jeugdkamp te organiseren. En een fijn weekend werd het. Zaterdag middag vertrokken 34 kinderen en een kudde begeleiders naar scouting gebouw De Karakol op de Linkeroever in Antwerpen. Na een half uurtje kwamen we ter plaatse. Na de gebruikelijke chaos rondom het vinden van een goede slaapplek hebben we eerst de buurt eens goed verkend. Aan de ene kant van het gebouw ligt namelijk het Sint Annabos en aan de andere een gigantische speelweide en een stuk verderop het Sint Annastrand. Mogelijkheden genoeg dus.

Terwijl de begeleiders de zeskamp voorbereidden mochten de kinderen zich uitleven in het bos of op de speelweide, waar de skatebaan het populairste was. Na een appel (met dank aan Peter de Gendt) en een glaasje fris werden de teams ingedeeld en kon de zeskamp beginnen. Nadat de kruiddampen van het hoepelschieten, spijkerbroek hangen, spijker slaan, behendigheidsestafette, blikken schieten en een bal in een emmer mikken waren opgetrokken, bleek Jeremy de meeste punten te hebben behaald. Hierdoor mag hij zich officieus de beste sportman 2017 van VV Graauw noemen.

Na de gebruikelijke frieten was het tijd voor het touwtrektoernooi. Ook hier was het weer Groen-Wit pak aan en zet je beste beentje voor. We hebben schitterende wedstrijden gezien en er werd gestreden op het scherpst van de snede. Uiteindelijk waren het Jules, Isabel, Laurel, Jeremy, Willem D en Willem P die zich het sterkste team mochten noemen.

Ruim zo spectaculair was the battle of the begeleiders, waarbij het team van Wim, Ralf, Alain en Marc Dons het opnam tegen Thibault, Joris, Michael en Johan. Na een uren durende strijd die alle kanten opging was het uiteindelijk team Thibault dat als winnaar uit de bus kwam. Als je hier niet bij bent geweest kan je rustig zeggen dat je wat gemist hebt. Later streden de stagiairs Jelte, Merijn, Bieke en Nina nog tegen Marijke, Astrid, Cindy en Saskia. Maar de stagiairs waren te sterk om er een heroïsche strijd van te maken.

Tegen de tijd dat iedereen weer bij zijn positieven was begon het al schemerig te worden en was het tijd voor de vossenjacht. Zes “dieren” hadden zich verstopt en de kinderen mochten in groepjes van 2 of 3 proberen de dieren te vinden. Vooraf hadden we duidelijk aangegeven hoe groot het gebied was waar de dieren zich konden verstoppen, dus liepen we niet het risico om kinderen kwijt te raken.

Helaas hadden “Muis Ralf” en “Geit Wim” deze instructie niet helemaal (of helemaal niet) meegekregen. En als geiten dan ook nog boven in coniferen blijken te zitten is de verwarring compleet. Uiteindelijk zijn alleen Jente en Froukje er in geslaagd om alle dieren te vinden. Detail: “Uil Mark” is zelfs nog gevonden door iemand die aan een alternatieve vossenjacht mee deed. Beetje raar bos als je het mij vraagt.

Ondertussen laaide het kampvuur ook al lekker op en konden de kinderen onder het genot van een stukje peperkoek en een beker chocolademelk even tot rust komen. Troubadour Rik maakte de sfeer helemaal compleet door zijn gitaar er bij te pakken en een paar typische kampvuur nummers voor ons te spelen.

Nadat de jongste kinderen naar de slaapzaal waren verkast was het tijd voor de dropping. In drie groepen werden de JO-13 en MO-15 naar de Blancefloer gebracht. Vanaf daar moesten ze terug zien te komen bij de Karakol. Het liefste door het bos. Rond kwart over één was ook de derde groep terug en zat het hele stel lekker klus rond het kampvuur. Rond een uur of weet ik niet meer zijn ook de laatste kinderen naar de slaapzaal vertrokken en nog weer iets later ook de begeleiders. De begeleiders om te slapen (soort van poging tot) en de meeste kinderen voor de 24 uur challenge, wat de meesten ook gehaald hebben.

Zondagochtend was het weer vroeg alle hens aan dek. Na een stevig ontbijt met eieren met spek konden de kinderen weer even hun gang gaan in de omgeving van het clubgebouw. Nadat Saskia ook de laatste eieren (met dank aan Joost Mangnus) had geroerd was het tijd voor een voetbaltoernooi. Ondanks dat de meesten niet of nauwelijks hadden geslapen werd er lekker gevoetbald en we hebben weer mooie wedstrijden gezien. Uiteindelijk haalde team Wouter, Laurel, Lente, Jeremy en Sees de meeste punten. Ondertussen hadden Cindy en Saskia broodjes gesmeerd voor de Picknick aan het Sint Annastrand.

Daarna was het toch echt tijd om de spullen in te pakken en weer huiswaarts te keren. Rond half twee arriveerde de karavaan weer op Graauw.

Opnieuw hebben we een grandioos kamp beleefd. Mede dankzij de club, de begeleiders, Peter de Gendt, Joost Mangnus, Kris Steenbeek, Danny & Christien en de chauffeurs, maar voornamelijk dankzij de kinderen zelf. Duizendmaal dank en hopelijk tot volgend jaar! We gaan alvast het weer in de gaten houden.

Laatst vernieuwd: 18 May 2017 om 1:09 PM