Lepelstraatse Boys – Graauw 0-0
Lepelstraatse Boys - Graauw 1    [0-0]   (Competitie)

Het laatste kwartet van vier wedstrijden staat op punt van beginnen, in onze reis naar Brabant weer een mooi moment om onze “J-O speler Martijn” mee te nemen. Eerder was op de Brabantse velden zijn medespeler Stijn paraat. Terwijl we onderweg zijn in de Mokka, heb ik daarom diverse generaties binnenboord. De routinier Edward, denkt nog over de positieve revanche tegen onze tegenstander van hedenmiddag, na de gemiste promotie enkele jaren eerder. Onze jongeling Martijn, hoopt toch stiekem op speelminuutjes “bij het grote 1e”. We weten dat in onze 4e seizoen wedstrijd, Lepelstraatse Boys vrij simpel met drie punten zagen vertrekken. Dit maal is er een zonnige sfeer en veel ambiance op en rondom het uiterst knusse speelplein. De zuidwester, speelt ons vandaag dan ook geen parten. Dus we kunnen lekker “at the Ball”
lees hier het hele verslag van Alex Beaurain
Hoofdplaat – Graauw 2-3
Hoofdplaat - Graauw 1    [2-3]   (Competitie)

Op deze tweede paasdag, memoreer ik even terug aan mijn verslag van onze eerste wedstrijd tegen deze opponent op eigen Boomwai. We kregen een terechte draai om de oren, mijn conclusie was dan ook “ we zijn geen linkerrij ploeg “ . Uiteraard niet zo fraai, maar wel realiteit op dat moment, gevoed ook met het feit dat we hier in deze competitie jaargang wel wilden komen. Nu een 4 maanden later, staan we toch links, met name in dit duel kunnen we laten zien of dit een terechte plaats voor ons is.

lees hier het hele verslag van Alex Beaurain

Al weken werd er naar uit gekeken, maar zaterdag 14 april was het eindelijk zover: Het jeugdkamp voor JO-13, JO-11 en JO-09. Om half 3 vertrokken 31 pupillen en 14 begeleiders naar camping De Vogel in Hengstdijk. Eenmaal bij de kampeer boerderij aangekomen werden de slaapplekken in no time ingericht en was het tijd om de camping te voet, op skeelers of met de skelter te verkennen.

Even later werden de kinderen in 6 groepjes verdeeld en was het tijd voor de foto puzzel tocht over de camping. Hierbij was het de bedoeling om aan de hand van foto’s bijbehorende caravan nummers te vinden. Deze nummers kwamen overeen met een letter en met de letters kon een zin gemaakt worden. Uiteindelijk was het de bedoeling om antwoord te geven op de vraag die door de zin werd gevormd. De vraag luidde: Wie is de mol? Een aantal teams gaven Jan Versteeg als antwoord, maar toen werd uitgelegd dat er in elk groepje een “mol” actief was geweest, gingen her en der wat lampjes branden. Zo links en rechts hadden een aantal mensen zich nogal opvallend gedragen tijdens de puzzel tocht. 3 van de 6 mollen werden betrapt en van de overige 3 had Quint het onopvallendst het spel gesaboteerd. Zijn groep had alle nummers fout en Quint werd niet betrapt. En zo hebben we dit jaar geen sportman van het jaar bij het jeugdkamp, maar een mol van het jaar.

Na de puzzel tocht en het eten werden 6 nieuwe groepjes gemaakt en gingen de kinderen met hun begeleiders op pad voor de zeskamp. Naast het traditionele spijker slaan, stonden een estafette door een klimtoestel, voetbalgolf, een waterspel á la Expeditie Robinson, pyramide schieten en een behendigheidsspel met een bal te wachten. Uiteindelijk wisten De Derdehelft Deurzetters de zeskamp met 1 puntje minder dan De Gekke Gabbers te winnen. De Romige Rijst en De Graauwse Ganzen werden gedeeld 3e, op de voet gevolgd door De Super Schoppers en De Machtige Mensen. Inmiddels was het al donker geworden en kon het hele stel binnen plaats nemen aan de open haard. Rond een uurtje of elf werd het voor de JO-09 en JO-11 tijd om naar de slaapzalen te gaan. Uiteraard ging niemand meteen slapen, maar dat lag ook niet in de lijn der verwachting. Voor de JO-13 stond de dropping nog op het programma, maar deze moest door het verschrikkelijke weer afgelast worden. Als vervanging hebben de jongens van de JO-13 zich vermaakt met het spijker slaan en zijn een aantal begeleiders in hun plaats in de polder gedropt. Uiteindelijk lag iedereen rond een uurtje of vier wel gestreken en heerste er rust in De Mechelman.

Hoe laat de eerste vroege vogels weer uit de veren waren op zondag is niet bekend, maar zo rond half 9 zat de hele zwik aan het ontbijt. Door de vele regen kon de Boot Camp niet doorgaan en dus werd besloten om iets eerder dan voorzien te gaan zwemmen. Na het zwemmen kon er nog geluncht worden en uiteindelijk vertrokken we om 13:00 moe maar voldaan weer terug naar de Graauw.

Tot slot nog een woord van dank voor:
• JP en Wim voor het mede organiseren van het kamp en de boodschappen
• De begeleiders: JP, Alain, Thibault, Michael, Marco, Maik, Joris, Mark en Joey
• De keuken Crew: Cindy, Astrid, Marijke, Saskia, Karin en Karen
• De Maatschappelijke stagiairs: Jara, Judith, Stan en Willem
• Joost en Paul Mangnus voor de eieren
• Peter de Gendt voor de appels
• Het Bestuur van VV Graauw voor de financiële bijdrage
• Alle pupillen die mee geweest zijn en er wederom voor gezorgd hebben dat het kamp een succes was. Zonder IPad, smartphone, Fortnight en de hele riedel. Het kan dus nog!!

Bedankt en tot volgend jaar. Jos

Laatst vernieuwd: 25 Apr 2018 om 10:48 PM