Lepelstraatse Boys – Graauw 0-0
Lepelstraatse Boys - Graauw 1    [0-0]   (Competitie)

Het laatste kwartet van vier wedstrijden staat op punt van beginnen, in onze reis naar Brabant weer een mooi moment om onze “J-O speler Martijn” mee te nemen. Eerder was op de Brabantse velden zijn medespeler Stijn paraat. Terwijl we onderweg zijn in de Mokka, heb ik daarom diverse generaties binnenboord. De routinier Edward, denkt nog over de positieve revanche tegen onze tegenstander van hedenmiddag, na de gemiste promotie enkele jaren eerder. Onze jongeling Martijn, hoopt toch stiekem op speelminuutjes “bij het grote 1e”. We weten dat in onze 4e seizoen wedstrijd, Lepelstraatse Boys vrij simpel met drie punten zagen vertrekken. Dit maal is er een zonnige sfeer en veel ambiance op en rondom het uiterst knusse speelplein. De zuidwester, speelt ons vandaag dan ook geen parten. Dus we kunnen lekker “at the Ball”
lees hier het hele verslag van Alex Beaurain
Hoofdplaat – Graauw 2-3
Hoofdplaat - Graauw 1    [2-3]   (Competitie)

Op deze tweede paasdag, memoreer ik even terug aan mijn verslag van onze eerste wedstrijd tegen deze opponent op eigen Boomwai. We kregen een terechte draai om de oren, mijn conclusie was dan ook “ we zijn geen linkerrij ploeg “ . Uiteraard niet zo fraai, maar wel realiteit op dat moment, gevoed ook met het feit dat we hier in deze competitie jaargang wel wilden komen. Nu een 4 maanden later, staan we toch links, met name in dit duel kunnen we laten zien of dit een terechte plaats voor ons is.

lees hier het hele verslag van Alex Beaurain

Verslag van Jos de Kock - Zaterdag 19 maart vond de traditionele uitstap naar een betaald voetbal wedstrijd weer plaats. Deze keer ging de reis naar Rotterdam waar de wedstrijd Feyenoord – De Graafschap werd gespeeld.

Om 16:45 vertrok de bus met jeugdleden, vaders, moeders, broers, zussen en opa’s vanaf het lab. Ook een aantal leden van onze satelliet vereniging VV Steen hadden zich aangemeld. Ondanks dat Feyenoord al een poosje geen aansprekende resultaten heeft kunnen boeken viel het op dat  er toch nog veel Feyenoord supporters in de bus zaten. Ook de chauffeur droeg Feyenoord een warm toe, want hij had speciaal voor de reis een Cd’tje gebrand met Feyenoord liedjes erop.

Omdat vóór de ring de Antwerpen het bier al op was moest er onderweg even een pits stop gemaakt worden, maar verder verliep de reis zeer voorspoedig. Vlak voordat we bij het stadion arriveerden werd op initiatief van VV Graauw icoon Marcel Verschuren nog even het clublied van Feyenoord (en Graauw) gezongen,  en de stemming zat er goed in. Voor de wedstrijd was er nog voldoende tijd om een souvenir,  een broodje of een biertje te kopen. Ruim voor de aftrap zat de hele delegatie uit Graauw gezellig op de tribune. Feyenoord supporter Mark Dons had voor ons goede plaatsen weten te bemachtigen achter het doel, zodat we alles goed konden volgen.

Dat de kuip indruk maakt op zijn bezoekers bleek wel weer toen 020-supporter Alain B. hartstochtelijk met een Feyenoord sjaal begon te zwaaien terwijl Peter Houtman de opstelling aan het publiek doorgaf.

Om 19:45 werd er afge trapt en we gingen er eens goed voor zitten. Maar de heren op het veld hadden wellicht nogal zwaar getafeld vooraf, want van een felle pot met snelle combinaties was geen sprake. Langzaam werd het publiek in slaap gesust en hopelijk nemen onze jeugdspelers geen voorbeeld aan het eerste deel van de wedstrijd. Ook de Feyenoord aanhang hield zich opvallend rustig en de beroemde “kuip-sfeer” was jammer genoeg niet aanwezig. In de 26e minuut kreeg Feyenoord eindelijk een wake-up call van de Graafschap, toen Robin Pröpper na een fraaie actie op de achterlijn en een mooie één-twee de 0-1 liet aantekenen. Hierna ging Feyenoord beter voetballen en werd een paar keer gevaarlijk via Jens Toornstra, Michiel Kramer (onderkant lat) en een afstandsschot van Tonny Vilhena. Tot een doelpunt leidde dit niet.

Na rust een ander Feyenoord en het viel ons op dat Theo Vernimmen wel heel laat terug op zijn plek was. Hopelijk hebben onze spelers en begeleiders nu wel goed op Feyenoord gelet, want de Graafschap kwam er niet meer aan te pas. In de 55e minuut was het Michiel Kramer die goed voor zijn verdediger kwam en met de punt van de schoen de 1-1 maakte. In de 76e maakte Eljero Elia er na mooi voorbereidend werk van (daar komt ie:) Bilal Basaçikoglu 1-2 van en in de 82e minuut werd het door een eigen doelpunt van Thijs Bouma nog 1-3.

Ook de terugreis verliep vlotjes en rond 23:45 waren we terug op Graauw.

Een speciaal woord van dank aan Wim de Kock en Mark Dons voor de organisatie en aan de rest voor de deelname en de gezelligheid.

Laatst vernieuwd: 03 Apr 2016 om 9:59 PM