Op de Valreep nog 1 puntje gewonnen, zo zag het er eerst niet naar uit !

Derby voetbal is niet per definitie, altijd mooi, maar wil je in derby de bovenliggende partij zijn, moeten de mouwen wel omhoog en moeten we gretig zijn. Graauw was dit deze zondag duidelijk niet, uiteraard was Vogelwaarde gebrand op een goed resultaat, hier refereerde ik vorige week al over. In ons mooi GraauwRock Blaauw, beginnen we aan deze match.

We staan zoals eerder gemeld “niet scherp”, Vogelwaarde weet hier wel raad mee en stuurt ons alle kanten op, maar ook zij kunnen nu niet direct “hun stempel” drukken. Toch komen zij nog voor de rust op voorsprong. In de rust zet Jorden “de poppetjes” wat anders op het schoolbord, wat dan ook al direct meer Graauwse dreiging laat zien bij aanvang in de 2e helft. Toch is het veel breiwerk en halen we er te weinig uit, het vuurtje bij Graauw lijkt dan op den duur wat meer uitgeblust en Vogelwaarde komt ‘meer’ in het stuk voor. De meeste verbijstering is er wel bij de “eigen spelers” wanneer onze “wissel” Jeroen, in de spits wordt geposteerd, bij een van zijn eerste acties, alve schroef mee draai, blijft hij dan toch op de been. Maar het venijn zit dit maal in “de staart” onze “wissel” Maarten ( maakt weer minuten ) wordt foutief gestopt in de 16. Fabian faalt niet en schiet de 1-1 achter Bas, Een balend Vogelwaarde, zo net voor tijd, vervliegt hun zekere overwinning. Zo blijven we netjes op plaats 6 staan, komend weekend is het Pasen, dus geen voetbal, maar wel een Warme uitnodiging voor de Bourgondische Wandeltocht door Emmapolder, dit is zeker een aanrader, sfeervol en je komt eens wat mensen tegen in onze mooie Polders “in dn Emma” Heb hem zelf ook al eens gelopen, onderweg is er genoeg ambiance en voldoende lekkernij voor de inwendige mens.

Op zondag 07-04-2024 komt Koewacht op bezoek, na onze verlies partij aldaar, gaf Jorden aan, als ze bij ons komen “zullen we als Graauw wel bijgeleerd hebben” Dus dit zullen we dan ook moeten laten zien ! Maar wat de meesten wel zullen weten: op deze dag vieren we ook 77 jaar V.V. Graauw, dus trek op deze zondag eens wat “Groens” aan als je naar de Boomwai komt.

Groetjes, Alex

Balsponsor , Volgende week: De Poorter Tweewielers

VV Graauw