Graauw 4 komt (adem) te kort tegen SDO

SDO 2 – Graauw 4 [ 4 - 1] (Competitie)

Op een prachtige lente dag te Lamswaarde moest Graauw de meerdere erkennen in een beter SDO. Voor rust konden we ons nog meten maar na de thee werden we langs alle kanten uit onze posities gespeeld en konden we het niet allemaal meer belopen. SDO profiteerde vooral voor rust van de gelukkige klutsbal die na wat aanrakingen onderweg twee keer ins ons doel verdween. De tweed helft was SDO vooral beter in het wisselden positiespel.

Zoals gezegd: een prachtig weekend met prachtig weer. Alleen een beetje harde wind. Hoewel genoeg supporters, startte Graauw lichtelijk gehavend. Een gedeelte van de staf zocht een plekje in de zon maar verkoos de Kuip boven het sportpark aan de Roverbergsepad. Begrijpelijk. Ze hadden wel voor vervanging gezorgd. Bjorn, normaal spits die bij goed weer gedijt, was vanwege zijn blessure de man die de beschikking had over 12 en een halve spelers. De rest was om moverende reden afwezig. Brian mocht met Graauw 3 mee, Michiel was pupil van de week (blijf het onwaarschijnlijk vinden) en een aantal hadden leuke weekenden ergens anders. Enfin: twee wissels is genoeg: we konden eraan beginnen.

Op het eerste half uur was op het spel van beide ploegen niks aan te merken. Beiden kregen spaarzame kansen die niet verzilverd werden wegens uiteenlopende redenen. Gebrek aan scherpte, een overdosis onkunde, Goed ingrijpende verdedigers en doelmannen maar vooral een gebrek aan geluk. We hadden her eerste half uur een kans of vier. SDO een kans of drie maar miste vanwege ongeveer dezelfde redenen. Maar geluk, daar ontbrak het SDO dan niet aan. Bij twee standaard situaties werd gescoord met schoten die net voor onze keeper afweken. Eerst een vrije trap die met de nodig klust van dichtbij binnen ging. De tweede een afgeslagen corner die van ver nog eens ingebracht werd en met een rare beweging in de korte hoek verdween.  Graauw kreeg net voor rust nog kansen maar maakte die niet. We hadden nog aanspraak kunnen maken op een penalty en zeker op een terugspeelbal maar die werden helaas niet toegekend.

Na rust een ander beeld: SDO begon aan een positiespel waar we niet goed op wisten te reageren. Met name het middenveld bleek overbezet door SDO die goed gebruikte maakte van het feit dat we niet veel wissels hadden. De bank van SDO daarentegen was te klein om eenieder te huisvesten. Na een kleine twintig minuten was de verdediging van Graauw dan letterlijk uitgespeeld en moesten we twee doelpunten toe staan. Zelf creëerden we niet veel meer en wat er was, bleek niet goed genoeg voor een doelpunt. Althans: Tien minuten voor tijd konden we dan toch scoren. Op rechts werd bal aan de opkomende Edward gegeven. Die zag de keeper ver voor zijn doel staan en schoot daarom maar eens van ver. Heel ver: bijna veertig meter. Over en alles en iedereen ging de bal in de netten. Prachtige goal.

Ere-treffer van Edward: afstandsschot vanaf veertig meter over iedereen en alles heen!

Maar het was niet genoeg vandaag. Hadden we in de eerste helft nog wat te vertellen, de tweede helft was een ander verhaal. Het ontbrak ons wellicht aan conditie of slagkracht. Om misschien wel die extra wissel. Hoe dan ook: niet genoeg als we de gehele wedstrijd bekijken. SDO behield terecht de punten in dit sportieve duel. Voor volgende week is het verstandig dat we allemaal weer op post zijn zodat we met Hontenisse 5 met voldoende personeel kunnen ontvangen.

VV Graauw