Doelpuntrijk duel Graauw 4-Hontenisse 5

Graauw 4 – Hontenisse 5 [ 5 - 4] (Competitie)

Richting het einde van de competitie deed Graauw 4 goede zaken tegen Hontenisse. Graauw had wel weer een slap begin waarbij kansen werden gemist en we toch op 0-2 achter kwamen. Maar voor rust maakten we nog de gelijkmaker. Net voor tijd viel dan toch de 2-3 binnen. In het tweede gedeelte stelde Graauw orde op zaken en liep uit naar 5-3 met een paar prachtige doelpunten. Net voor tijd tekende de bezoekers dan de 5-4 eindstand aan maar kwamen te kort om te voorkomen dat we op de ranglijst van plaats wisselden.

Op deze prachtige lentedag hadden de coaches vier wissels tot hun beschikking, al bleek bij de start niet iedereen op te komen draven. De lijst met afwezigen was enorm. Iedereen had voor hem moverende reden al liet niet iedereen dat weten. Jammer. Ook een deel van de supporters was verhinderd wegens uiteenlopende reden maar voor hen geldt geen afmeldplicht.

Graauw begon bliksemsnel met een paar goede aanvallen maar daar had Hontenisse wel een antwoord op. Ook Hontenisse kreeg kansen en werden aan onze kant weer afgeslagen. Maar niet alles. Met persoonlijke fouten hielpen we ze ook nog eens in het zadel.  Binnen twintig minuten stonden we 0-2 achter. Maar toonden veerkracht en konden uit een paar standaardsituaties de gelijkmaker maken. Eerst via een vrije trap van Jetto, die hem panklaar legde voor Bjorn, die op zijn beurt dan weer Ronny bediende. Kopbal, binnen. Daarna kon Edward via een corner van dichtbij scoren: eerst met de kop en in de rebound van de keeper met de voet. We kregen nog wel wat kansen, net als Hontenisse overigens maar ons vizier stond niet scherp, of die van Hontenisse net iets meer. Net voor rust kwamen we nog 2-3 achter.

In de rust werd een en ander nogmaals besproken. Communicatie naar, en coachen van elkaar moest beter. Een aantal spelsituaties met afspraken werden nog eens doorgenomen. En dat werkte.  Graauw kwam beter uit de kleedkamer en had een paar aanvallen die gevaarlijk waren. Te veel om te benoemen dus vandaar alleen de doelpunten. Eerst die van Manuel. Nadat hij zelf had ingeworpen kreeg hij de bal op links weer terug en schoot daarna keihard, van buiten de zestien op goal. De bal vloog letterlijk in de haak en bleef daar nog even pingpongen voordat hij op de grond viel. Een prachtig doelpunt wat weliswaar wel op doel bedoeld was maar dat die er zo mooi inging kon hij, en wij, niet bevroeden.  Daarna gaf iemand nog een pass op Bjorn die op zijn beurt weer Jaap aanspeelde. In één beweging zette hij de verdediger op het verkeerde been en legde bal voor zichzelf klaar waarna hij prachtig binnenschoot.

Daarna konden we nog verder uitlopen met een prachtige assist van Manuel die Bjorn in de cirkel aannam en net als Edward vorige week, ook vanaf ver over de verdedigers én de keeper onder de lat binnenschoot.  Vandaag geen harde wind om de bal te dragen. Het schot was perfect en met gevoel vanaf dik veertig meter, uitgevoerd. Maar hierna werd Hontenisse weer sterker. Althans: wij misschien zwakker. Bleek dat we dan toch wissels te kort kwamen.  Vermoeid, verkramp, verstapt en zelfs gehavend aan de neus liepen we op onze laatste tenen en konden niet anders dan Hontenisse nog een doelpunt toe staan. Met een klein beetje tijdtrekken jonden we erger voorkomen. Gelukkig werd er door scheidsrechter Dennis niet veel extra tijd bijgetrokken anders was het misschien anders verlopen. Bij het halen van de overwinning speelden we ons mathematisch “veilig” en springen we op de ranglijst over Hontenisse 5. In het lentezonnetje werd nog lang nagepraat over deze overwinning onder het genot van een drankje en een hapje. Betty had ons, wat dat betreft, weer uitstekend verzorgt. Volgende week de derby tegen Graauw 3.