Graauwse derby in de kelderklasse: allebei een punt

Graauw 3 - Graauw 4     [1-1]   (Competitie)

In de meest lokale derby die een mens zich maar kan voorstellen was er voor eenieder wat te halen. Graauw 4 ging op zoek naar het verlengen van de ongeslagen status de leiding in het klassement. Graauw 3, in het altijd mooie zwart, was vooral op zoek naar de eerste punten. De supporters zochten naar een mooi plaatsje in de zon. Wat dat betreft mochten we niet klagen. Alleen de wind speelde een klein beetje mee, voor beide partijen. 

Vooraf de wedstrijd werd er nog even stil gestaan bij een heuglijk feit onder het bekenden motto: ” Alles wat je kan vieren, moet je vieren”. Deze keer de verjaardag van Edward en het feit dat in deze wedstrijd de vier oudste, nog spelende, leden van de vereniging actief zijn. Met een heus dubbel-elftal foto en nog wat close-ups van lelijke mannen op leeftijd konden we beginnen. 

Graauw 3 speelde meewind wat ze een klein voordeel en het bekende nadeel had. Schoten van ver gingen naast of over, voorzetten rolde regelmatig over de achterlijn en corners werden moeizaam voor geslingerd. Graauw 4 bediende zich van de speldenprik. Regelmatig kwamen we er met counters uit maar gelegenheidskeeper Thibault werd er niet warm of koud van. De meeste aanvallen sneefde in schoonheid en goede intenties. Als we eens konden uithalen, dan had de keeper er wel een antwoord op. Een enkele keer kwamen we dichtbij maar nooit een 100% kans. 

Graauw 3 daarentegen wel. Ze hadden het betere van het spel en bezaten het middenveld. Onze veldbezetting klopte niet helemaal wat dus resulteerde in een onderbezet middenveld. Dicht tegen de rust kwam Graauw 3 op voorsprong door een inworp die voorgegeven werd en vanuit een draai in de verre hoek naast Martijn werd geschoten. Een domper voor Graauw 4 maar gezien de verhoudingen had Graauw 3 al met 1-3 voor kunnen staan.

Na rust zijn de rollen omgedraaid. Graauw 3 worstelt met de veldbezetting en Graauw 4 krijgt volop kansen. Een enkele speldenprik maar daar werd onze keeper Martijn dan weer niet warm of koud van. Graauw 4 vergat hier zichzelf te belonen en na wat kansen van een flink aantal mensen, en reddingen van een verder niet meer te benoemen keeper, schoot Bjorn dan toch nog raak. Vanaf de rechterzijlijn werd hij bediend met een mooie voorzet, omzeilde Marcel en passeerde onderlangs de keeper in de korte hoek. In de laatste fase van de wedstrijden kwamen beide ploegen dan nog een keer met de schrik vrij maar dat zou onverdiend geweest zijn.  

Een mooie puntverdeling in een leuke en sportieve wedstrijd. En zo heeft iedereen gekregen wat hij verdiende: Graauw 3 zijn eerste punten, Graauw 4 zijn ongeslagen status en de supporters een leuke wedstrijd op een prachtige zondagochtend. Wat wil een mens nog meer?

Volgende week even geen wedstrijd waarna het laatste weekend van oktober Graauw 4 uit tegen HVV speelt en Graauw 3 op bezoek gaat bij Corn Boys 4.

 André

VV Graauw