Ons eerste van Graauw – seizoen 2019/2020

Jawel beste volgers,

we gaan er weer aan beginnen, er is veel geschrobd en geklust en enthousiast gewerkt binnen de club. De grootste verandering, wat een positieve boost geeft, is toch wel de vernieuwde website. Zonder namen te noemen, want dan vergeet je meestal wel iemand, deel ik als eerste een groot compliment uit aan de volledige restyling van dit medium. Wie goed kijkt ziet de verbroederlijke beelden van spelers van buurman S.D.O. ’63. Maar ik zal beginnen bij het begin, immers jullie mogen weten hoe een kleine enthousiaste club uit de startblokken komt.

 
 
hulsterloo.jpg
 
 

Eind juli zijn we gestart als Bestuur en Technische Staf met een knus en smaakvol samenkomen bij 'ongzen Pieter'. Als volleerd gastheer, weet hij zijn gasten in een mooie entourage, de goede flow te brengen voor komende seizoen jaargang. Ik vind dit zelf een uiterst prettig manier van samenkomen. Het is tekenend voor verbondenheid en kameraadschap binnen Bestuur en Technische Staf. Wat hierbij niet vergeten mag worden is dat onze partners, zeker een belangrijke rol spelen (zegt niet het spreekwoord, achter iedere vrijwilliger of speler is de steun van thuisfront onontbeerlijk).


Sportieve compilatie

Van het sportieve aspect heb ik een soort compilatie gemaakt, wat een beeld geeft van voorbereiding en beker. Op 9 augustus werd gestart met trainen, waarna er op 11 augustus de traditionele partij plaats vond in de mengelmoes van spelers. Aansluitend vond dan de happening plaats van Soepie en Koekie, als volleerd keukenprinses, toverde Kristel een mooi gedekt arsenaal belegde broodjes op de tafels, ut tomatensoepku mocht er zeker ook zijn. Na het stillen van de hongerige magen, werd er klassikaal opgeruimd en afgewassen (ja we willen goed voor de dag komen dit seizoen). Na deze lunch heeft teamleider William een culturele fietstocht uit zijne mouw geschud. William en Alex sluiten de fietserij en we togen richting Zandberg. Hier al enige positieve commotie, stoppen we hier al? Het 'TD Duo' besluit de kop te nemen, wat gelijk ook een beetje vaart binnen de groep bracht. Echter er ontstonden al vlug groepjes met achterblijvers, en we waren nog maar net 'ut dijksken op bij dn Stenen Beer'. Kort hierna 'dn april af', bij boer Fons brak de groep al in twee (ze gingen mee Fons zijnen tas thuis afzetten). Toch werd er 'bij dn prospjer', weer gehergroepeerd met tijd voor Affligem en chips en ook nog mee Karmeliet en wederom paprika chips. De stemming zat er goed in, '‘t zonneke scheen' en William hield de inleg bij. Nu gingen we stukje buitendijks van 'dn Edwig naar dn Emma', schermutseling volgde, door een 'een-tweetje' was de fiets van Daniel gekwetst, van je teamgenoten moet je het dan hebben. Daarom werd hij eerst geduwd, maar dat werd te gortig. Het peloton was wederom al weer gebroken, nu zaten wij in de laatste groep, het geluk voor Daniel. Toch merk je hier, de invloed van de teamleider, hij offerde zich op en stond zijnen schuine fiets af aan onze onfortuinlijke. Sebas belde naar ‘t Zicht ter Schelde voor de bus, na onze welgemeende erkentelijkheid aan de teamleider, spoedde wij ons richting Gina en company. Flinke bellen Saefthinger werden er gedronken met een Cola Zero voor onze enige dame van het gezelschap Sharida (volgend jaar ook de complete damesselectie mee, Edwin neem dit mee in de voorbereiding). Ook aan 'dn Emma' werden nog enkele kaasplankjes besteld, 'we ojen oak al wa onger'. Toen de rekening kwam, was er contant niet genoeg voorradig. Een kleine collecte maar hierna met een tikkie waren de rekeningen weer positief bij de geldschieters. Ruim buiten de aanvangstijd kwamen we op de Paal, waar de barbecue op ons wachtte. We troffen daar zowat heel 'ut Graauwse' wat affiniteit heeft met de boomwai. Na lekker gegeten te hebben, wat een verbond van verbroedering gaf, kunnen we aan de echte voorbereiding gaan beginnen op de groene mat. De oefenpotjes tegen Steen 2, Hulsterloo 1 en H.V.V. 24 2

 
 
hulsterloo_01.jpg
 
 

Uit tegen …

Uit tegen Steen waren we nog niet goed bij de les en verloren we dan ook met 4-0. Uit tegen de Kauter 1, hier was al progressie te zien, tegen de 4 e klasser. Met een deuce van 1-1 was het een opsteker en herstel van een povere start. Thuis tegen H.V.V. 24 2, prima pot met mooi voetbal, al kwamen we bijna traditie getrouw op achterstand. Nog voor de rust werd dit hersteld met de 1-1. Dat we in de tweede helft dan ook nog de winnende scoorde was mooi meegenomen.


Bekerpoule des Doods

Jawel Zaamslag / Breskens / H.V.V. 24 Graauw – Zaamslag 1-2, waarbij zeker te melden valt dat we goed mee deden tegen, deze zaterdag tweedeklasser, met een beetje mazzel had het nog 2-2 kunnen zijn. Zeker niet zoek gespeeld op 'dn Boomwai'. Breskens – Graauw 2-0, de kennismaking met 'ongzen Elvis', deze goed geluimde autobus mechanieker van De Lijn is ons komen versterken. Na scoutwerk van onzen eigen Piet de Visser! We weren ons goed tegen deze vissersmannen in minuut 70 valt de 1-0, waarna de 2-0 ons lot bezegelde. Ferme pot voetbal, Elvis heeft nog even wen tijd nodig, maar wordt warm opgenomen in de groep Graauw – H.V.V. 24 0-4, tegen de Stad, welke ik vooraf een favoriete rol had toebedacht in deze poule, ze hebben nog slechts 2 puntjes vergaard. Maar ze zetten Graauw al vlug vast op eigen helft, we komen niet echt in de match. Martin stopt toch wel knap een penalty, er volgen sporadisch kansjes, maar met 0-0 rusten is niet slecht. Onze bezoekers wisselen door, en lopen dan toch wel echt weg van ons. Kort achtereen is het 0-1 en 0-2, onze volledige bank krijgt speelminuten, om zo voorbereid te zijn voor de seizoenstart.


Dit is het begin van Graauw 1, we hopen jullie allen weer aan te lijn te begroeten, met diverse nieuwe Brabantse ploegen. Op naar De Schutters volgende week 22 september een reisje naar Stampersgat. Oe leutig !