Graauw 4 start seizoen voortreffelijk

Graauw 4 – Corn Boys 4 [6-4] (Competitie)

Nu de bal weer voor het eerst rolt had Graauw sinds lange tijd weer een droom start. Het is bijna vijf jaar geleden dat we een eerste wedstrijd wonnen. Dat was toevallig tegen Terhole 2 met exact dezelfde uitslag. En nog leuker: we staan sinds tijden niet laatst. De oorzaak van deze wederopstanding was het prettige weer, nasmaak van Trappist en een fijne tegenstander. Het hielp ook dat we eindelijk wel konden scoren.

Zoals gezegd: het was lekker weer en de coaches hadden man genoeg om het veld én de bank te vullen.  Later zou blijken dat dit niet in evenwicht was. Na nog geen minuut in de wedstrijd had de arbiter van dienst een opmerkelijke wissel: het shirt van onze keeper leek te veel op dat van Corn Boys. Staat Martijn eindelijk eens in Oranje moet hij het weer uittrekken. Maar ook de keeper van de tegenpartij werd niet gespaard: die speelde in het groen. “Soms denk je had ik het maar verzonnen, maar helaas, het was echt zo” . Clubs hebben tegenwoordig weelde en in de tas werd voor beiden keepers vlot een ander kleurig tenue gehaald. Ze hadden net zo goed van doel kunnen wisselen. 

Graauw ondervond veel weerstand van Corn Boys maar kreeg zelf ook een paar kleine kansjes. Helaas moesten we een tegentreffer toestaan vanuit een penalty. Vervolgens bleek na tien minuten waarom de veldbezetting niet klopte: er stonden maar tien groen-witten op het veld. Met een extra middenvelder kwam Graauw beter in het spel voor en konden we de gelijkmaker aantekenen.  Met een prachtige aanval zorgde Karel voor de 1-1. Maar niet veel later was het al weer gelijk. 

In deze open wedstrijd toonde Graauw veerkracht en werd door Bjorn de bal bij Baccha bezorgd die in duel met de keeper de bal over de achterlijn frommelde. Althans: dat denken we want niemand kon het zien. Nog voor rust kreeg Corn Boys een tweede penalty doordat een hele hoge bal pardoes op de arm van Gillian terecht kwam en hij zo eerlijk was om dat aan de heer Vernimmen te melden. Die kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Wederom was Martijn kansloos. Nog voor rust maakte Bjorn een prachtige goal waarna we met een gelijke stand gingen rusten.

Na rust een nog iets beter Graauw. Hoewel het hoofdzakelijk middenveld spel was en er aan beiden zijden speldenprikjes werden uitgedeeld rolde het muntje langzaam richting Graauw. Kansen werden groter en uiteindelijk beloond met een erg mooi doelpunt van Bjorn die op rechts werd gelanceerd door Dennis. Kappen, draaien en schieten. Niet veel later hetzelfde maar dan op links. Een verdediger onderschatte een hoge bal en Bjorn ging er mee vandoor. Dan nog even op links een speler uitkappen en met een paar stappen in een vloeiende trapbeweging de keeper omzeilen.

Met vijf-drie op het scorebord denk je dat het wel voldoende is maar Corn Boys liet ook de kopjes niet hangen en zorgde men vrij snel weer voor een aansluitingstreffer. Niet iedereen lette evengoed op en dan zit je achterin met een overtal situatie. Dan voorin weer door. Daar zetten we nog een paar aanvallen op wat resulteerde in een penalty wegens hands. Ook hier misschien onbedoeld maar de bal lag op de stip. Karel kon helaas vanaf elf meter niet verzilveren. Die staat weer onder op de lijst en krijgt later wel weer een kans om zich omhoog te werken. Met nog een mooie aanval van Bjorn en Dimitri kreeg ook Michiel nog een kans om te scoren waarna de wedstrijd wel gespeeld was.

Een fijn begin van een nieuw seizoen: we hebben er lang op moeten wachten. Daar waar we normaal verzuimen om te scoren gingen er vandaag meer ballen in dan normaal en dan win je. Chapeau mannen. Hopelijk trekken we dat door naar de rest van het seizoen.

Verslag van André de Winkel zoals gezien op 22-09-2019

 

herenAnoukVV Graauw