De Schutters – Graauw 2-0

Na een aardige voorbereiding, met tegenstanders op niveau in de beker poule, zouden we er dus klaar voor moeten zijn. Onze start vandaag, leidt ons naar Stampersgat, met een dolende navigatie in de auto van Alex, bereiken we voorspoedig onze gastheren. We zien hier een schuur, maar wel een die zeer netjes is ingericht. Zowel de puike kleedruimtes, met doorloop naar de kantine ‘waar het steigerhout’ mooi is verwerkt in het geheel. Terwijl de ‘TS’ alles al in gereedheid aan het brengen is, zijn nog niet alle spelers van Graauw in de kantine aangekomen. Aandachtspuntje: vertrek tijdig als je niet vanuit kantine komt, laat berichtje mocht je later arriveren. Een beetje als groep aankomen, is altijd wel prettig, toch?

We verplaatsen ons nu naar de tegenstander van heden middag, een ploeg in opbouw met een viertal nieuwe spelers erbij. Speelden zij vorig seizoen, naar de kanten van Breda en Dort, vinden het fijn om tegen Zeeuwse Clubs te acteren. Nu is een aardige beker poule, geen garantie voor een aardige start van competitie. Schutters verloren ook al hun duels van goede tegenstanders, net zoals Graauw, dus het oogt op voorhand als gelijkwaardig. Na de korte lezing van de dienstdoende scheidsrechter, tijdens de pasjes controle: dat iedereen fouten kan maken, maar dat elf spelers er meer maken, dan scheids- of grensrechter, wil zeggen begrip en tolerantie en fair play.

Schutters doen de aftrap, waarna Graauw eigenlijk onnodig opzichtelijk staat te Schutteren. We wekken totaal niet de indruk, om hier eens de mouwen op te gaan stropen. Schutters voelen dit goed aan, dringen Graauw terug op eigen helft. Nog voor de rust komt er dan de 1-0.

Hierna komen we ietwat uit onze schulp gekropen, maar het houdt zeker niet over. Na de rust komen we in eerst instantie stevig uit het lokaal, maar krijgen het niet voor elkaar om de gelijkmaker binnen te tikken. Eigenlijk is onze doelman Martin, wel de beste speler aan onze zijde (stopt penalty) en behoed ons met diverse goede reddingen voor een grote nederlaag. Totaal niet in de match vandaag en dat is zeer spijtig.

Verliezen had niet gehoeven, maar als je verzuimt om ons eigen spel goed te spelen verlies je terecht. Een goede les voor ieder: Het is niet de slechte ploeg die wel wint, nee de verliezer heeft geen punten, en daar draait het om.

Alex

AnoukVV Graauw