Graauw 4 verdiend een eerlijk Punt in Terneuzen

Terneuzen 4 - Graauw 4     [3-3]   (Competitie)

Voor Graauw 4 pakte de druilerige zondagochtend redelijk goed uit. Op het veld van Terneuzen 4 werd in deze open wedstrijd veel gescoord.  Daarmee bleven ze aan de leiding van het klassement, ook omdat medekoploper Corn Boys 3 niet in actie kwam. Een gelijkspel was een terechte uitslag, al had één van beide ploegen er nog met de volle winst vandoor kunnen gaan. Graauw had minder maar betere kansen, Terneuzen had er meer maar dan voornamelijk schoten van buiten de zestien. 

Voor aanvang wederom een goede bezetting. Met slechts een drietal afmeldingen en een aantal supporters begon Graauw goed aan de wedstrijd. Althans: we kwamen goed weg. Terneuzen nam de aftrap zoals onze Bjorn ook wel eens gescoord had. Meteen in één poef op goal terwijl iedereen zich nog afvraagt wanneer we kunnen beginnen. Martijn stond nog ver voor zijn goal en was kansloos op de lange bal die achter hem op de lat terug het veld in sprong. Daarna begon Terneuzen met een klein offensief die ze een flink aantal schoten van buiten de zestien opleverde; allemaal ongevaarlijk naast of over.  

Na een minuut of tien was de tweede counter van Graauw meteen raak. Met goed samenspel kwam de bal rechtsvoor bij Bjorn, die hem mee naar de achterlijn nam en hem netjes voorgaf. Bacha was goed meegelopen en had hem voor het intikken. 0-1. Daarna weer een korte periode met afstandsschoten voor Terneuzen maar ook een vrije trap voor de zestien. Helaas was de organisatie nog niet echt in orde want de boomlange middenvelder mocht de bal zo naast de muur in de verre hoek schieten. Met nog wat speldenprikken van beide ploegen gingen we zo met 1-1 de rust in. 

De rust is voor Graauw altijd een zorgenkind. Niet zo zeer de thee of de speech van de coaches maar met name de hervatting na rust. En zo ook nu. Heel even was Terneuzen de betere en waren we zoekende: vaak ook met wat paniekerig voetbal. Dat resulteerde tot een doeltrap die niet helemaal goed werd verzorgd en in de voeten van een rood-zwarte speler werd bezorgd. Dan gaat het snel en staan we met 2-1 achter. Maar niet voor lang. Bjorn krijgt op rechts de bal en schiet hem dan op tien meter van de achterlijn, ver buiten de zestien keihard met buitenkant rechts achter de keeper in de verre hoek. Helaas doen we niet mee aan de landelijk “doelpunt van de week” maar die kan zo in het rijtje van deze week. 

Daarna een lange tijd middenveld spel met de bekende schoten van ver door Terneuzen en de gevaarlijke counters van Graauw. Alles benoemen gaat niet maar beide ploegen zijn nog vervaarlijk dicht bij de driepunter. Grootste kans van Bacha die alleen op de keeper liep met Bjorn naast zich. Hij vergat alles om zich heen en schoot net naast het doel. Achter in  kwamen we regelmatig met de schrik vrij. Vijf minuten voor tijd dan een kleine domper. Een van de jongelingen van Terneuzen kreeg het op zijn heupen en soleerde door de Graauwse verdediging en maakte het netjes af. De jongelingen van de thuisclub deden het verrassend goed. 

Maar wij gelukkig ook. In de laatste minuut van de wedstrijd werd Marcelino door grensrechter Paul snel aan de bal geholpen bij een inworp. Die gooide snel over de middellijn naar Jaap die er een mooie wilde trap onder gaf waarna de bal voor de voeten van Dimi H. terecht kwam. In “één-tijds” werd Bjorn in stelling gezet die de buitenspelval ontweek, daarna de keeper passeerde en de bal netjes binnen prikte. Een mooie goal op een mooi moment. 

Graauw en Terneuzen verdeelden samen, terecht, de punten. Voor beide ploegen had er meer ingezeten maar gelukkig kwam het zo ver niet. Dit was een leuke en sportieve pot voetbal. En dat kan alleen als iedereen zich op het veld zich zodanig gedraagt.  In mijn ogen lag dit grotendeels ook aan de scheids die prima floot. Hij zal vast niet alles gezien hebben maar maakte nog altijd minder fouten dan wij en was eerlijk en objectief.  Bedankt mannen; was gezellig.

VV Graauw